Μεγάλη άνοδος της στάθμης των ποταμών στη Θεσσαλία

Μεγάλη άνοδος της στάθμης των ποταμών στη Θεσσαλία

Σαν αποτέλεσμα της πρόσφατης καταιγίδας, η στάθμη των ποταμών της Θεσσαλίας ανέβηκε σε οριακά για την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, επίπεδα.

Συγκεκριμένα, ο σταθμός που βρίσκεται στη θέση Μαγούλα του ποταμού Πάμισου άγγιξε τα 5m βάθος νερού στις 12.00 σήμερα (6/9/2023), ενώ την ίδια περίπου ώρα ο Πηνειός στη θέση Νομή Τρικάλων ξεπέρασε τα 4 m.

Επίσης, ο Ληθαίος ποταμός μέσα στην πόλη των Τρικάλων έφτασε σχεδόν τα 3 m βάθος νερού και ο Ενιπέας πριν την συμβολή του με τον Πηνειό τα 4.3 m.

Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη αφού η άνοδος της στάθμης συνεχίζεται σε ορισμένους από τους σταθμούς παρακολούθησης υδάτων και οι μετρήσεις βρίσκονται διαθέσιμες εδώ: https://hydro-stations.hcmr.gr/thessaly-stations/

Ενημέρωση (07/09/2023): Λόγω της μεγάλης ανόδου στάθμης και της εκδήλωσης πλημμυρικών γεγονότων αρκετοί απο τους αυτόματους σταθμούς του δικτύου μας έχουν κατακλυστεί απο το νερό και έχουν υποστεί ζημιές με αποτέλεσμα να σταματήσει προσωρινά η λειτουργία τους. Οι βλάβες θα αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό ενώ οι μετρήσεις στάθμης απο το σύνολο των σταθμών βρίσκονται εδώ: https://hydro-stations.hcmr.gr/στάθμη/